We speak both danish and english and understand swedish

1995. Yellow wallpaper . Lotte Kjøller og Skipper. 19. marts kl. 18.21 Rådhuset, Køge

Published on 10 October 2023 at 07:32

DAGBLADET, KØGE 14/2 1995

Offentliggjort den 19. marts 1995 kl. 18.21

 

Citat:
Gult tapet på Rådhuset
”Eksperimenterende udstilling med mange undertoner. Lotte Kjøller og Finn ”Skipper” Christensen har nok engang slået sig sammen og arrangeret en udstilling af eksperimenterende kunst på Rådhuset. Titlen er ”The Yellow Wallpaper” – det gyldne tapet.

”The Yellow Wallpaper” er en 100 årig novelle, og anses af feminister i dag for at være et stykke socialrealisme, ikke som den gyser, den var kendt for i sin samtid. Undertonen i udstillingen i Rådhushallen er forskellig, alt efter, hvordan kunstnerne har tolket og involveret temaet i deres værker, hvor installation, billede og tekst indgår som ligeværdige elementer. Symbolikken er tydelig, idet den kvindelige figur visualiserer en kvindes maniske fascination af hendes gule tapet. Udstillingen indeholder på den måde en feministisk kommentar ved at visualisere den unge kvindes kamp mod et uforstående patriarkat, der ikke vil give hende lov til at være sig selv.


Lotte Kjøller, der i øjeblikket er elev af Jeff Ibbo, har arrangeret udstillingen. Hun arbejder meget med at placere værkerne på utraditionelle måder i rummet. På den måde er hendes værker lige så skulpturelle, som de er billedkunst…..”

 

Se novellen her: The Yellow Wallpaper Full Text - The Yellow Wallpaper - Owl Eyes